Aina yksilöllisesti sinulle räätälöity

Vaativimmankin veneilijän tarpeisiin

Supremella on aina hyvä sää veneillä

Vuosien tuotekehityksen tuloksena, tehty tyydyttämään vaativammankin veneilijän toiveet. Yli kahdeksan metriä pitkästä TG 7.9 Supremesta löytyy useampi makuutila sekä luokkansa suurin kattoikkuna.

 • Pituus 8,02 m
 • Leveys 2,5 m
 • Paino 1550 kg
 • CE-hyväksyntä C/D
 • Henkilöluku C9/D11
 • Moottori 200-300 hv
 • Polttoainesäiliö 260 l
Rakenna omasi

Pienemmistä TG-malleista poiketen veneen keulassa on avotilan sijasta erillisellä sisäänkäynnillä varustettu etuhytti. Yhteyskäytössä etuhytti toimii matkatavaroiden kuivana säilytystilana ja päiväretkikäytössä etuhytin saa varustettua vuoteella ja sähkökäyttöisellä vesi-WC:llä.

Veneessä on yhteyskäyttöön soveltuvat väljät tilat sekä helppo ja turvallinen kulku. Suurta ohjaushyttiä kiertävät ikkunat antavat esteettömän näkyvyyden joka suuntaan ja iso aukeava kattoluukku mahdollistaa myös seisaaltaan ajamisen sekä hyvällä säällä auringosta nauttimisen. Veneen hytissä matkaa miellyttävästi jopa kymmenen henkeä ja ulkona on istumapaikat viidelle.

Supreme on mitoiltaan ja varustukseltaan sama kuin sisarmallinsa, mutta monin tavoin vahvistettu. Veneessä on vahvistettu peräpeili, jonka ansiosta veneen voi varustaa peräti 300 hevosvoiman perämoottorilla. Isompi moottori mahdollistaa jopa 40 solmun huippunopeuden. Vahvistetun peräpeilin lisäksi ovat veneen runko, palkisto, kyljet ja moottorikaivo ovat vahvistettu. Mukavampaa matkaamista ajatellen, veneessä on myös lisätty äänieristystä. Veneen polttoainesäiliön on myös sisarmallia isompi ja kaiteet tyylikkään mustat.

TG 7.9 -veneeseen on saatu mahtumaan poikkeuksellisen paljon ominaisuuksia ja erinomaisia yksityiskohtia, lue niistä tarkemmin sivun alaosasta.

 • 12V virran ulosotto
 • 2 kpl pilssipumppuja
 • Ankkuri-/köysiboksit perässä
 • Haponkestävät knaapit (6), helat ja kaiteet
 • Hydrauliohjaus
 • Hyttivalaistus
 • Ilmanvaihtoventiili hytissä
 • Isot ovet
 • Istumapaikat hytissä 10 henkilölle
 • Istumapaikat takakannella 5 henkilölle
 • Kajuutan patjasto ja matto
 • Katon levyinen kaksiosainen kattoluukku
 • Kulkuvalot
 • Lämmittimen esiasennus
 • Lepuutin-/köysiboksit keulassa
 • Leveä takaliukuovi
 • Lighthouse-merikartta
 • Lukittava hytti
 • Päävirtakatkaisija kahdelle akulle
 • Paikka tutka-antennille
 • Paikka valonheittimelle (1-2 kpl)
 • Polttoainesuodatin
 • Raymarine Axiom+ 9 RV -karttaplotteri + CPT-S -kaikuanturi
 • Säädettävä kuljettajan istuin
 • Säilytystila lepuuttajille
 • Sadevesityhjentyvä kansirakenne
 • Sammutin
 • Seitsemän kiinnipitokahvaa
 • Trimmitasot
 • Tummennetut sivulasit
 • Tuulilasinpyyhkijät (SP ja PP)
 • Uimaportaat
 • Viisi mukitelinettä

Vuosien tuotekehityksen tuloksena, tehty tyydyttämään vaativammankin veneilijän toiveet.

Yli kahdeksan metriä pitkästä TG 7.9 Supremesta löytyy useampi makuupaikka sekä luokkansa suurin kattoluukku.

Veneen korkeat laidat, kattavat kaiteet sekä kolme askelmaa tekevät keulasta helppokulkuisen ja turvallisen myös lapsille ja vanhuksille. Keulakaiteet on kiinnitetty kolmella tukipisteellä, tehden niistä erityisen tukevat. Kaiteiden väli on jätetty leveäksi helpottamaan tavaroiden lastaamista. Veneen turkissa käytettävä karhennus on erittäin pitävä myös märkänä ja helppo pitää puhtaana. Keulan vedentyhjennys on toteutettu huoltovapaalla ja kestävällä 60 mm:n tyhjennysaukolla veneen laidassa. Veneessä on kaikilla istumapaikoilla ja hytin katossa tukevat kahvat tai kaiteet, joista pystyy pitämään kiinni ajossa ja joista on apua noustessa ylös penkistä.

Veneen molempien tuulilasinpyyhkimien käyttökytkimet on sijoitettu käytännöllisesti kuljettajan ja apukuljettajan väliin niin, että ne ovat helposti löydettävissä pimeässä tai huonolla säällä. Kuljettajan puoleiselle pyyhkimelle on jatkuvan nopeuden lisäksi tihkunopeus ja erillisellä painonapilla kertapyyhkäisy. Veneessä on vakiovarusteena tuuletus- ja huurteenpoistojärjestelmä, jossa raikasta meri-ilmaa otetaan sisään hytin etuseinän kautta ja poistetaan takaseinästä. Sisään tulevasta ilmasta puolet johdetaan etuikkunalle ja loput etusivuikkunoille, taaten kuljettajan näkyvyyden kosteallakin säällä.

Kaikki veneen lasit on valmistettu karkaistusta lasisista, joten ne eivät naarmuunnu helposti. Neljää etulasia lukuun ottamatta kaikki lasit ovat myös tummennettu. Kirkas tuulilasi takaa parhaan mahdollisen näkyvyyden pimeässä ja sateisessa säässä. Oven karmit ja ikkunatolpat ovat tehty mahdollisimman kapeiksi parantaen näkyvyyttä. Veneen istuimet ja sohva ovat kaikki samalla korkeudella, jolloin kaikki matkustajat näkevät veneestä hyvin ulos. Tämä vähentää matkapahoinvointia huonossa kelissä. Uskallamme väittää, että veneestä on kokoluokkansa paras näkyvyys joka suuntaan.

Veneen kulkuvalot ja negatiivinen kulma tuulilasissa on optimoitu pimeäajoon niin, etteivät valot tai heijastukset häiritse näkökenttää. Lisävarusteena saatavat lisävalot auttavat pimeässä operoidessa. Keulan led-valot ovat integroitu keulan nokan sisään pitäen ne suojassa kolhuilta ja poissa tieltä kuljettaessa veneeseen keulasta. Valojen avulla heijastavat merimerkit havaitsee jopa 500 metrin päästä ja muut muodot noin 300 metrin päästä. Keulavalot ovat myös erinomainen apu venettä purkaessa esimerkiksi pimeässä mökkirannassa. Taaksepäin osoittavat työvalot valaisevat veneen takaosan ja ovat erinomainen apu peruuttaessa satamassa tai poijuun kiinnityttäessä. Sisälle asennettavat led-nauhat valaisevat hytin ja avotilat, mutta eivät häikäise ja toimivat samalla tunnelmavalaistuksena iltaa istuttaessa. Veneen katolle on mahdollista asentaa yksi tai kaksi kauko-ohjattavaa hakuvaloa.Hakuvalot on sijoitettu niin, että ne eivät valaise etukantta ja niillä voidaan valaista myös sivulle ja taakse. Umpinaisen kattoluukun ansiosta hakuvalot eivät häiritse näkyvyyttä veneen sisältä.

Pienemmistä TG-malleista poiketen veneen keulassa on avotilan sijasta erillisellä sisäänkäynnillä varustettu etuhytti. Yhteyskäytössä etuhytti toimii matkatavaroiden kuivana säilytystilana ja päiväretkikäytössä etuhytin saa varustettua vuoteella ja sähkökäyttöisellä vesi-WC:llä. Veneen keulasta löytyy myös köysilaatikko ja veneen takakannelta kaikkiaan neljä säilytyslaatikkoa/istuinta. Kaikki veneen avotilojen säilytystilat on varustettu kumitiivisteellä, jotta matkatavarat pysyvät mahdollisimman kuivana eivätkä luukut kolise ajon aikana.

Veneen isokokoinen etuovi helpottaa lastaamista ja toisin kuin liukuovi, saranallinen ovi toimii ongelmitta myös pakkasella. Etuovi on kumitiivisteen ansiosta perinteistä liukuovea vesitiiviimpi. Ovi pysyy hitaissa nopeuksissa auki magneetin avulla, ja se on valmistettu kerroslaminaatista ja hiilikuidusta, jotta se olisi mahdollisimman jäykkä. Veneen takaovi on suunniteltu niin, että ovi ei pääse jäätymään kylmissä olosuhteissa. Yläkisko on asennettu katon alle säältä suojaan ja alakisko on käännetty alaspäin niin, että se ei kerää jäätä, roskaa tai hiekkaa. Takaoven tiiviys on varmistettu tuplakumitiivisteellä, joka kiilautuu oven ja karmin väliin, kun ovi suljetaan. Tämä vähentää moottorista kantautuvaa ääntä ja resonanssivärinää.

Vene on läpikuljettavissa leveää keskikäytävää tai sivukansia pitkin. Keskikäytävällä on runsaasti tilaa veneessä olijoille sekä tavaroiden kuljettamiseen. Sivukansista on hyötyä satamamanöövereissä ja esimerkiksi lepuuttajia kiinnittäessä. Valtavan ison kaksiosaisen kattoluukun ansiosta veneessä voi nauttia hyvällä säällä raikkaasta meri-ilmasta ja kuumalla ilmalla tuulettaa veneen hetkessä.

Veneessä on käytetty ääntä vaimentavia pehmeitä materiaaleja ja osa sisäpinnoista on muotoiltu kaareviksi. Hytin säilytyslaatikot on verhoiltu sisäpuolelta, vähentäen tavaroiden kolisemista. Tämän lisäksi runko on tehty rakenteellisesti erittäin jäykäksi ja äänieristetty. Näiden yksityiskohtien ansiosta veneen äänitaso on miellyttävän matala. Veneessä on myös rungon tuuletusjärjestelmä, joka tuulettaa rungon ajon aikana ja näin vähentää kondenssiveden kertymistä. Tämä pidentää veneen sähkölaitteiden käyttöikää ja ehkäisee homeen muodostumista. Lisävarusteena veneeseen on saatavana muun muassa keulaporras sekä takakannelle penkin pehmusteet ja klaffipöytä, joka kasaan taitettuna ei vie paljon tilaa.

Veneessä kuljettaja on avainasemassa kaikkien veneessä matkaavien matkustusmukavuuden ja turvallisuuden näkökulmasta. Tästä syystä kuljettajan tukeva istuin on sijoitettu veneen lähes keskilinjalle, josta on paras näkyvyys joka suuntaan. Sijainti on myös optimaalinen yksin operoidessa, koska siitä on helppo ja nopea kulkea keulaan sekä perään satamamanöövereissä. Kuljettajan paikalla kaikki veneen hallintalaitteet ovat käden ulottuvilla ja helposti käytettävissä ilman kurkottelua. Kojelauta on verhoiltu tummalla materiaalilla, jotta tuulilasiin ei tule heijastuksia.

Ajon aikana tarvittavat laitteet on sijoitettu vierekkäin, jotta niiden käyttäminen on vaivatonta. Istuimen etuosa on kippaava ja sen alla on taso, jossa seisoessa ulottuu tähystämään isosta kattoluukusta ulos. Kuljettajan istuimen vierestä löytyy tilava avolokero merenkulussa tarvittaville apuvälineille, kuten kiikareille, merikartoille tai valonheittimille. Kuljettajan istuimen alle on mahdollista asentaa lisävarusteena jääkaappi ja apukuljettajan istuimen alle liesi. Petaussarjan avulla veneen perään saa leveän parisängyn.

Veneen hytissä matkaa miellyttävästi jopa kymmenen henkeä ja ulkona on istumapaikat viidelle. Säilytystilaa veneen hytistä löytyy kaikkien kolmen sohvan sisältä sekä lattialuukkujen alta. Paarpuurin puoleisen sohvan alla olevaan säilytystilaan mahtuu jopa 1,5 metriä pitkät tavarat. Lisäksi taka-avotilan penkkien alla on hyvät tilat esimerkiksi lepuuttajille ja ankkurille.

Suorituskyky

Veneen urheilullinen runko toimii 300-hevosvoimaisella perämoottorilla erinomaisesti ja huippunopeus on jopa yli 40 solmua. Taloudellinen matkanopeus on noin 30 solmua.

Moottorivaihtoehdot
Pyydä tarjous tai kysy lisää täyttämällä oheinen lomake.

Ohjaamme tarjouspyynnön lähimmälle kauppiaalle.

*) Pakollinen tieto

Jälleenmyyjät
Finland
ESPOO

Nautic Trading
Alkutie 3
02970 Espoo
020 155 0050

www.nautic-trading.fi
nautic-trading@kolumbus.fi
SIPOO

W&W Marine
Kalkkirannantie 50
01150 Sipoo
09 2728615

www.wwmarine.fi
info@wwmarine.fi
POHJANKURU

W&W Pohja
Borgbyvägen 5
10440 Pohjankuru
019 245 33 30

www.wwmarine.fi
sales@wwmarine.fi
TURKU

Bike & Boat World Turku
Vahdontie 30
20320 Turku
0207 757 340

www.bikeworld.fi/
info.turku@bikeworld.fi
TAMPERE

Bike & Boat World Tampere
Keskuojankatu 14
33900 Tampere
0207 757 360

www.bikeworld.fi/
info.tampere@bikeworld.fi
HELSINKI

Boat World Helsinki
Veneentekijäntie 5
00210 Helsinki
020 7756 530

www.boatworld.fi/
myynti@boatworld.fi
KUOPIO

Kone & Vene Center
Kaivotie 23
70700 Kuopio
020 7433 080

www.konevenecenter.fi
info@konevenecenter.fi
RUOVESI

VK-Motors
Kuruntie 15
34500 Ruovesi
03 - 474 0040

www.vk-motors.fi
ville.kaikkonen@vk-motors.fi
KORSNÄS

Mr Motors
Strandvägen 4260
66200 Korsnäs
06 3641102

www.mrmotors.fi
info@mrmotors.fi
KEMIÖ

VS Venekauppa
Rosendal läntinen 2
25860 Björkboda, Kemiö
0405956794

www.vsvenekauppa.fi/
info@vsvenekauppa.fi
Sweden
LULEÅ

Granec Maskin
Småbåtsgatan 2
97235 Luleå
+46 920 22 80 25

www.granec.se
info@granec.se
DALARÖ

Marindepån Dalarö
Dalarö Varvsväg 1
13771 Dalarö
+46 8 501 501 05

www.marindepan.se
mattias.e@marindepan.se
STOCKHOLM

Skanstull marin
Sundstabacken 10
12030 Stockholm
+46 8 556 709 00

www.marindepan.se
salj@skanstullmarin.se
NORRKÖPING

Interboat
Rörgatan 6
60228 Norrköping
+46 11 10 73 00

www.interboat.se
micke.filipsson@interboat.se
KARLSHAMN

Marinkompaniet
Idrottsvägen 50
37430 Karlshamn
+46 454 180 15

www.marinkompaniet.com
info@marinkompaniet.com
LYSEKIL

Lysmarine
Grötovägen 10
453 50 Lysekil
0523-461400

www.lysmarine.se
info@lysmarine.se
Norway
Oslo

Erling Sande A/S
Dråpen 12
NO-3036 Drammen

mail@erling-sande.no
STAVANGER

Stavanger Bådsenter AS
Paradisveien 23
4012, Stavanger
+47 917 209 41

www.sbaad.no
salg@sbaad.no
RISØR

Risør Båtsenter
Kranveien 58 E
NO-4950 RISØR
+47 454 790 73

www.risor-baat.no
stefan@risor-baat.no
EIKANGERVÅG

E39 Båt & Henger
Øyna 1
NO-5913 Eikangervåg
+47 56 35 71 75

https://e39baat.no
salg@e39baat.no
HARSTAD

Harstad Marina
Skoleveien 2
NO-9407, Harstad
+47 77 00 25 30

https://e39baat.no
steve@harstad-marina.no
Germany & Austria
Utting am Ammersee

Boat Solutions GmbH
Entrachinger Str. 16
86919 Utting am Ammersee
+49 8806 956590

www.boat-solutions.de
entzminger@boat-solutions.de
Switzerland
Horgen

Buholzer-Boote
Seestraße 341
8810, Horgen
+41 79 6787835

www.buholzer-boote.ch
office@buholzer-boote.ch

TG-veneet on osa Otto Brandt konsernia. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Quick Links

Freja Marine Oy Ltd

Sorvaajantie 2


FIN-06450 Porvoo


Finland


info@tgboats.fi


+358 (0)19 549 500