Luokkansa myydyin hyttivene Suomessa 2019, 2020 ja 2021

Ylivertaiset ominaisuudet kokoluokassaan

Muunneltavissa omiin tarpeisiin

TG 6.9 on erinomainen valinta yhteys- ja päiväretkikäyttöön. Vuosikymmenien kokemuksella ja ammattitaidolla suunniteltu vene soveltuu täydellisesti vaativimmankin veneilijän käyttöön. TG 6.9 on vuoden 2019, 2020 ja 2021 Suomen myydyin hyttivene.

 • Pituus 6,7 m
 • Leveys 2,5 m
 • Paino 1000 kg
 • CE-hyväksyntä C
 • Henkilöluku 8
 • Moottori 115-150 hv
 • Polttoainesäiliö 160 l
Rakenna omasi

TG 6.9 -veneessä yhdistyvät hyttiveneiden mukavuus ja päiväretkiveneiden helppous. Veneen väljät tilat ja käytännölliset yksityiskohdat on hiottu vuosien kokemuksella palvelemaan yhteys- ja päiväretkikäyttöä.

Veneessä on yhteyskäyttöön soveltuvat väljät tilat sekä helppo ja turvallinen kulku. Lisäksi muunneltavat sisätilat sekä riittävää näkyvyyttä ja ergonomiaa palvelevat viimeistellyt yksityiskohdat tekevät käytöstä vaivatonta ja turvallista. Hytin muunneltava sisätilaratkaisu mahdollistaa kaikkien veneessä olijoiden istumisen menosuuntaan tai istumapaikat kahdeksalle henkilölle. Hyvällä kelillä etuavotilassa ja takakannella on istumapaikat ja runsaasti tilaa matkatavaroille.

TG 6.9 on täysiverinen retkivene, jossa on päiväretkikäytössä vakiovarusteena 2/3 aukeava kattoluukku ja lisävarusteena jääkappi, lämmitin, makeavesijärjestelmä, keitin, verhosarja ja petaussarja. Vene on myös mahdollista varustaa pohjolan pimeisiin ja sateisiin syksyihin kattavalla valaistuksella ja suuremmalla karttaplotterilla.

TG 6.9 -veneeseen on saatu mahtumaan poikkeuksellisen paljon ominaisuuksia ja erinomaisia yksityiskohtia, lue niistä tarkemmin sivun alaosasta.

 • 2 kpl pilssipumppuja
 • 12V virran ulosotto
 • Ankkuri-/köysiboksit perässä
 • Haponkestävät knaapit (6), helat ja kaiteet
 • Hydrauliohjaus
 • Hyttivalaistus
 • Ilmanvaihtoventiili hytissä
 • Isot ovet
 • Istumapaikat hytissä 7 henkilölle
 • Kajuutan patjasto ja matto
 • Katon levyinen kattoluukku
 • Kulkuvalot
 • Lepuuttaja-/köysiboksit keulassa
 • Leveä takaliukuovi
 • Lighthouse-merikartta
 • Lukittava hytti
 • Lämmittimen esiasennus
 • Mukitelineet
 • Paikka tutka-antennille
 • Paikka valonheittimelle (1-2 kpl)
 • Polttoainesuodatin
 • Päävirtakatkaisija kahdelle akulle
 • Raymarine Axiom+ 9 RV -karttaplotteri + CPT-S -kaikuanturi
 • Sadevesityhjentyvä kansirakenne
 • Sammutin
 • Säädettävä kuljettajan istuin
 • Trimmitasot
 • Tummennetut sivulasit
 • Tuulilasinpyyhkijät (SP ja PP)
 • Uimaportaat
 • Vuodepatjat

TG-veneiden suunnittelun lähtökohtana on ollut toteuttaa venemallisto, joka yksityiskohdiltaan ja laadultaan täyttää vaativimmankin saaristolaisen tarpeet.

Venemalliston suunnittelijoilla on vuosikymmenien omakohtainen kokemus ympärivuotisesta saaristoasumisesta ja veneiden suunnittelusta. Tämä näkyy veneissä käytännöllisinä ja turvallisuutta lisäävinä yksityiskohtina.

Veneen korkeat laidat, kattavat kaiteet sekä kolme askelmaa keulassa tekevät etuavotilasta helppokulkuisen ja turvallisen myös lapsille ja vanhuksille. Keulakaiteet on kiinnitetty kolmella tukipisteellä, joten ne ovat erityisen tukevat, ja leveän välin ansiosta tavaroiden kuljettaminen on helppoa. Lisäksi veneen turkissa käytettävä karhennus on erittäin pitävä myös märkänä ja helppo pitää puhtaana. Etuavotilan vedentyhjennys on toteutettu kahdella huoltovapaalla ja kestävällä 60 mm:n tyhjennysaukolla veneen laidoissa. Veneessä on kaikilla istumapaikoilla ja hytin katossa tukevat kahvat tai kaiteet, joista pystyy pitämään kiinni ajossa ja joista on apua noustessa ylös penkistä.

Tuulilasinpyyhkimiä on kaksi ja käyttökytkimet on sijoitettu niin, että ne löytyvät helposti pimeässä tai huonossa kelissä ja myös apukuljettaja ylettyy käyttämään niitä. Kuljettajan puoleiselle pyyhkimelle on jatkuvan nopeuden lisäksi tihkunopeus ja erillisellä painonapilla kertapyyhkäisy. Veneessä on vakiovarusteena tuuletus- ja huurteenpoistojärjestelmä, jossa raikasta meri-ilmaa otetaan sisään hytin etuseinästä ja poistetaan takaseinästä. Sisään tulevasta ilmasta puolet johdetaan etuikkunalle ja loput etusivuikkunoille, ja näin kuljettajan näkyvyys on turvattu kosteallakin säällä. Järjestelmä on mahdollista varustaa lämmittimellä, jolloin puolet lämpimästä ilmasta johdetaan tuulilasille.

Kaikki veneen lasit on valmistettu karkaistusta lasisista, joten ne eivät naarmuunnu helposti. Neljää etulasia lukuun ottamatta kaikki lasit ovat myös tummennettu. Kirkas tuulilasi takaa parhaan mahdollisen näkyvyyden pimeässä ja sateisessa säässä. Oven karmit ja ikkunatolpat ovat suunniteltu niin, että ne ovat mahdollisimman kapeat ja näin ollen ne eivät häiritse näkyvyyttä. Veneen istuimet ja sohva ovat kaikki samalla korkeudella, jolloin kaikki matkustajat, lapset mukaan lukien, näkevät veneestä hyvin ulos. Tämä vähentää matkapahoinvointia huonossa kelissä. Uskallamme väittää, että veneestä on kokoluokkansa paras näkyvyys joka suuntaan.

Veneen kulkuvalot ja negatiivinen tuulilasi on optimoitu pimeäajoon niin, ettei valot tai heijastukset häiritse näkökenttää. Lisävarusteena saatavat lisävalot, käyttötarpeen mukaan, auttavat pimeässä operoidessa. Keulan led-valot ovat suojassa kolhuilta, eivätkä ne ole tiellä kuljettaessa veneeseen keulasta. Valojen avulla heijastavat merimerkit havaitsee jopa 500 metrin päästä ja muut muodot noin 300 metrin päästä. Keulavalot ovat myös erinomainen apu venettä purkaessa esimerkiksi pimeässä mökkirannassa. Taakse päin osoittavat työvalot valaisevat veneen takaosan ja ovat erinomainen apu peruuttaessa satamassa tai poijuun kiinnityttäessä. Sisälle asennettavat led-nauhat valaisevat hytin ja avotilat, mutta eivät häikäise ja toimivat samalla tunnelmavalaistuksena iltaa istuttaessa. Veneen voi varustaa myös yhdellä tai kahdella kauko-ohjattavalla hakuvalolla. Hakuvalot on sijoitettu niin, että ne eivät valaise etukantta ja niillä voidaan valaista myös sivulle ja taakse. Umpinaisen kattoluukun ansiosta hakuvalot eivät häiritse näkyvyyttä veneen sisältä.

Kaikki veneen avotilojen säilytystilat on varustettu kumitiivisteellä, jotta matkatavarat pysyvät mahdollisimman kuivana eivätkä luukut kolise ajon aikana. Etuavotilasta löytyy säilytystila/istuin sekä köysilaatikko ja veneen takakannelta takakulmista säilytyslaatikot/istuimet. Paarpuurin takalaatikossa on levy, joka jakaa tilan kahteen osaan esimerkiksi köysille, ankkurille tai lepuuttajille. Takakannella on myös tilava ruuma isompien tavaroiden säilyttämiseen. Lisävarusteena takakannelle on saatavana kaksi klaffipenkkiä, jotka kasaan taitettuna eivät vie paljon tilaa. Etuavotilassa kuljettajan tuulilasin eteen on jätetty vapaa lattiatila, jossa hyvällä säällä voi säilyttää matkatavaroita niin, että ne eivät ole tiellä veneessä kulkiessa. Veneeseen on lisävarusteena saatavissa keulaporras, jota mahtuu säilyttämään keulan säilytyslaatikossa.

Veneen isokokoinen etuovi helpottaa lastaamista ja toimii saranoiden ansiosta myös pakkasella ja on lisäksi kumitiivisteen ansiosta perinteistä liukuovea vesitiiviimpi. Ovi pysyy hitaissa nopeuksissa auki magneetin avulla ja se on valmistettu kerroslaminaatista ja hiilikuidusta, jotta se olisi mahdollisimman jäykkä. Veneen takaovi on suunniteltu niin, että ovi ei pääse jäätymään kylmissä olosuhteissa. Yläkisko on asennettu katon alle säältä suojaan ja alakisko on käännetty alaspäin niin, että se ei kerää jäätä, roskaa tai hiekkaa. Takaoven tiiveys on varmistettu tuplakumitiivisteellä, joka kiilautuu oven ja karmin väliin, kun ovi suljetaan. Tämä vähentää moottorista kantautuvaa ääntä ja resonanssivärinää.

Vene on läpikuljettavissa leveää keskikäytävää tai sivukansia pitkin. Keskikäytävällä on runsaasti tilaa veneessä olijoille sekä tavaroiden kuljettamiseen. Sivukansista on hyötyä satamamanöövereissä ja esimerkiksi lepuuttajia kiinnittäessä. Ison katosta aukeavan kaksiosaisen kattoluukun ansiosta veneessä voi nauttia hyvällä kelillä raikkaasta meri-ilmasta ja kuumalla kelillä tuulettaa veneen hetkessä. Samalla veneen saa lukittua, ja sateella luukku on täysin vesitiivis eikä vedä.

Tämän lisäksi runko on tehty rakenteellisesti erittäin jäykäksi ja äänieristetty. Näiden yksityiskohtien ansiosta veneen äänitaso on miellyttävän matala. Veneessä on myös rungon tuuletusjärjestelmä, joka tuulettaa rungon ajon aikana ja näin vähentää kondenssiveden kertymistä. Tämä pidentää veneen sähkölaitteiden käyttöikää ja ehkäisee homeen muodostumista.

Veneessä kuljettaja on avainasemassa kaikkien veneessä olijoiden matkustusmukavuuden ja turvallisuuden näkökulmasta. Tästä syystä kuljettajan tukeva istuin on sijoitettu veneen lähes keskilinjalle, josta on paras näkyvyys joka suuntaan. Sijainti on myös optimaalinen yksin operoidessa, koska siitä on helppo ja nopea kulkea keulaan sekä perään satamamanöövereissä. Kuljettajan paikalla kaikki veneen hallintalaitteet ovat käden ulottuvilla ja helposti käytettävissä ilman kurkottelua. Kojelauta on verhoiltu tummalla materiaalilla, jotta tuulilasiin ei tule heijastuksia.

Ajettaessa samaan aikaan tarvittavat laitteet on sijoitettu vierekkäin, jotta niiden käyttäminen on vaivatonta. Istuimen etuosa on kippaava ja sen alla on taso, jossa seisoessa ulottuu tähystämään isosta kattoluukusta ulos. Kuljettajan istuimen vierestä löytyy tilava avolokero merenkulussa tarvittaville apuvälineille, kuten kiikareille, merikartoille tai valonheittimille. Kuljettajan istuimen alle on mahdollista asentaa liesi ja jääkaappi ja petaussarjan avulla hyttiin saa leveän parisängyn.

Hytin sohvaryhmän styyrpuurin puoleisen sohvan saa käännettyä joko sivuseinänmyötäisesti tai takaseinänmyötäisesti. Sohvan ollessa sivuseinää vasten, jää lattialle enemmän tilaa. Penkit ja sohva on valmistettu vettä, likaa ja hometta hylkivästä materiaalista. Siirrettävän penkin alta löytyy avolokero, jossa matkan aikana tarvittavat tavarat ovat käden ulottuvilla. Veneen paarpuurin puoleisen penkin alla on erittäin isokokoinen säilytystila, jonne mahtuu jopa 1,5 metriä pitkät tavarat.

Moottorivaihtoehdot
Pyydä tarjous tai kysy lisää täyttämällä oheinen lomake.

Ohjaamme tarjouspyynnön lähimmälle kauppiaalle.

*) Pakollinen tieto

Jälleenmyyjät
Finland
ESPOO

Nautic Trading
Alkutie 3
02970 Espoo
020 155 0050

www.nautic-trading.fi
nautic-trading@kolumbus.fi
SIPOO

W&W Marine
Kalkkirannantie 50
01150 Sipoo
09 2728615

www.wwmarine.fi
info@wwmarine.fi
POHJANKURU

W&W Pohja
Borgbyvägen 5
10440 Pohjankuru
019 245 33 30

www.wwmarine.fi
sales@wwmarine.fi
TURKU

Bike & Boat World Turku
Vahdontie 30
20320 Turku
0207 757 340

www.bikeworld.fi/
info.turku@bikeworld.fi
TAMPERE

Bike & Boat World Tampere
Keskuojankatu 14
33900 Tampere
0207 757 360

www.bikeworld.fi/
info.tampere@bikeworld.fi
HELSINKI

Boat World Helsinki
Veneentekijäntie 5
00210 Helsinki
020 7756 530

www.boatworld.fi/
myynti@boatworld.fi
KUOPIO

Kone & Vene Center
Kaivotie 23
70700 Kuopio
020 7433 080

www.konevenecenter.fi
info@konevenecenter.fi
RUOVESI

VK-Motors
Kuruntie 15
34500 Ruovesi
03 - 474 0040

www.vk-motors.fi
ville.kaikkonen@vk-motors.fi
KORSNÄS

Mr Motors
Strandvägen 4260
66200 Korsnäs
06 3641102

www.mrmotors.fi
info@mrmotors.fi
KEMIÖ

VS Venekauppa
Rosendal läntinen 2
25860 Björkboda, Kemiö
0405956794

www.vsvenekauppa.fi/
info@vsvenekauppa.fi
Sweden
LULEÅ

Granec Maskin
Småbåtsgatan 2
97235 Luleå
+46 920 22 80 25

www.granec.se
info@granec.se
DALARÖ

Marindepån Dalarö
Dalarö Varvsväg 1
13771 Dalarö
+46 8 501 501 05

www.marindepan.se
mattias.e@marindepan.se
STOCKHOLM

Skanstull marin
Sundstabacken 10
12030 Stockholm
+46 8 556 709 00

www.marindepan.se
salj@skanstullmarin.se
NORRKÖPING

Interboat
Rörgatan 6
60228 Norrköping
+46 11 10 73 00

www.interboat.se
micke.filipsson@interboat.se
KARLSHAMN

Marinkompaniet
Idrottsvägen 50
37430 Karlshamn
+46 454 180 15

www.marinkompaniet.com
info@marinkompaniet.com
LYSEKIL

Lysmarine
Grötovägen 10
453 50 Lysekil
0523-461400

www.lysmarine.se
info@lysmarine.se
Norway
Oslo

Erling Sande A/S
Dråpen 12
NO-3036 Drammen

mail@erling-sande.no
STAVANGER

Stavanger Bådsenter AS
Paradisveien 23
4012, Stavanger
+47 917 209 41

www.sbaad.no
salg@sbaad.no
RISØR

Risør Båtsenter
Kranveien 58 E
NO-4950 RISØR
+47 454 790 73

www.risor-baat.no
stefan@risor-baat.no
EIKANGERVÅG

E39 Båt & Henger
Øyna 1
NO-5913 Eikangervåg
+47 56 35 71 75

https://e39baat.no
salg@e39baat.no
HARSTAD

Harstad Marina
Skoleveien 2
NO-9407, Harstad
+47 77 00 25 30

https://e39baat.no
steve@harstad-marina.no
Germany & Austria
Utting am Ammersee

Boat Solutions GmbH
Entrachinger Str. 16
86919 Utting am Ammersee
+49 8806 956590

www.boat-solutions.de
entzminger@boat-solutions.de
Switzerland
Horgen

Buholzer-Boote
Seestraße 341
8810, Horgen
+41 79 6787835

www.buholzer-boote.ch
office@buholzer-boote.ch

TG-veneet on osa Otto Brandt konsernia. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Quick Links

Freja Marine Oy Ltd

Sorvaajantie 2


FIN-06450 Porvoo


Finland


info@tgboats.fi


+358 (0)19 549 500